Acidul hialuronic in tratamentul artrozei

Tratamentul artrozei cu acid hialuronic

Una dintre terapiile folosite in domeniul ortopediei pentru tratamentul artrozei este infiltratia intraarticulara cu acid hialuronic. Acest tip de infiltratie se mai numeste si vascosuplimentare, sau infiltratie cu substanta vascoelastica.

Acest tratament se recomanda in mod special pentru genunchi si sold, si uneori este indicat si pentru alte articulatii cum ar fi umar, glezna sau articulatiile mici.

 

De ce este acidul hialuronic folosit si in tratamentul artrozei?

Hialuronatul de sodiu sau acidul hialuronic reprezinta o parte importanta din compozitia lichidului sinovial.

Lichidul sinovial al unei articulatii sanatoase contine o cantitate mai mare de acid hialuronic decat cel din articulatiile afectate de artroza. Astfel, daca injectam acid hialuronic in articulatia afectata de artroza, imbunatatim calitatea acestui lichid si prelungim durata de viata a acesteia

Toti pacientii care au contract cu Casa Nationala de asigurari de Sanatate beneficiaza de servicii medicale gratuite.– Mădălina Răican Director Executiv Clinica PriMed

Ortopedie și traumatologie

Paul Năstase

Încă de la începutul rezidențiatului am fost implicat activ în patologia ortopedică și traumatologică precum și în chirurgia artroscopică, fiind sub îndrumarea mai multor colegi, asistând la diverse intervenții artroscopice sau deschise, adresându-se în principal patologiei din articulația șoldului și genunchiului. În anul 2010 am participat la un stagiu de pregătire în Marea Britanie pentru o perioadă de 12 luni, timp în care am făcut parte dintr-o echipă de ortopezi supraspecializați în chirurgia soldului și a genunchiului (Mr O’Hara, Mr Harvey), urmat de un alt stagiu în 2013 în aceeași supraspecializare. În 2016, după terminarea rezidențiatului, am participat la un stagiu de supraspecializare în chirurgia umărului, unde, în același timp, am devenit și Fellow of the Royal College of Surgeons din Marea Britanie. Ulterior mi-am dezvoltat interesul pentru chirurgia genunchiului, chirurgia artroscopică și chirurgia conservatoare articulară (Joint Preservation Surgery).

Acest articol a fost preluat de pe SfatulMedicului.ro
Sfatul Medicului.ro

Leave a Comment

0
    0
    Cos