ORL

Denumire Serviciu Preț [RON]
Adeverință medicală 70 Lei
Aspiraţie auriculară 45 Lei
Audiometrie 40 Lei
Cauterizare pată vasculară  100 Lei
Consult 150 Lei
Control 100 Lei
Dop cerumen 70 Lei
Extracţie corp străin 100 Lei
Fibroscopie laringe, +/- Stroboscopie laringe 150 Lei
Fibroscopie nazală 150 Lei
Fibroscopie otică 120 Lei
Incizie colectare auriculară  150 Lei
Incizie colectare flegmon 150 Lei
Interpretare analize 50 Lei
Meşe anemizate 40 Lei
Meşe auriculare  30 Lei
Referat medical 100 Lei

SOLICITĂ UN CONSULT ORL CU TRIMITERE MEDICALĂ
Telefon
021 9986
0720034774

 

Raguseala acuta, cu o durata de pana la trei saptamani, asociata eventual cu tuse, durere in gat sau rinoree (nas care curge) sau nas infundat, poate fi manifestarea unei laringite acute de cauza virala.

In majoritatea covarsitoare a cazurilor, aceasta este o forma de raceala, este autolimitata sau tine doar de apanajul medicului de familie. Trebuie, insa, retinut ca pentru aceasta nu exista o pastila minune, ci cel mai bun remediu este repausul vocal.

O prima categorie de astfel de disfonii sunt cele functionale, asadar care nu au nicio cauza organica, dar in care utilizarea defectuoasa a vocii duce la deteriorarea acesteia. Utilizare defectuoasa inseamna exces ca durata sau ca intensitate, sau folosirea unei tehnici gresite.

Vocea fie va fi stransa, crispata, aspra, fie va fi aerata, slabita, astenica (cum este, de exemplu, vocea seniorului – presbifonie). Un caz extrem este acela in care vocea este doar soptita, situatie cauzata de un factor emotional. Alt tip particular de voce este puberfonia – apare la barbatul adult care mentine vocea inalta de copil.

Pasul urmator rezultat din acest malmenaj vocal consta in aparitia leziunilor de coarda vocala, precum nodulii sau polipii vocali. Nodulii vocali sunt procese inflamatorii rezultate ca un fel de „bataturi” ale corzilor vocale din cauza unui prea mare efort vocal. Polipii sunt leziuni ce constau in acumularea de lichid posthemoragic, tot intr-un context de abuz vocal, de regula acut.

Atat disfoniile functionale, cat si nodulii vocali incipienti se trateaza cu terapie vocala. Aceasta consta intr-o serie de exercitii personalizate care reeduca pacientul/a sa foneze (sa emita sunete) corespunzator. In acest mod, pacientul/a isi insuseste o tehnica adecvata, putand face fata provocarilor profesionale.

Trebuie mentionat ca foarte multe astfel de afectiuni apar la profesionistii vocali: cantareti din orice gen, actori, membri ai clerului, cadre didactice, agenti de call-centre, agenti bancari etc. Toate aceste categorii profesionale se bazeaza pe voce in munca lor si in castigarea traiului de zi cu zi.

Polipii vocali, ca si alte leziuni benigne ale corzilor vocale, se trateaza chirurgical, prin operatii care se numesc microlaringoscopii si constau in scoaterea acestor leziuni prin gura, sub control microscopic, sub anestezie generala (asadar pacientul/a doarme in acest timp). Chiar daca se impune chirurgia, terapia vocala ramane o varianta ajutatoare, caci revenind in mediul ce a dus la abuz vocal, polipii sau nodulii vocali pot sa reapara.

O afectiune subdiagnosticata la noi in tara este disfonia spasmodica, o boala neuromusculara ce duce la contractii bruste si incontrolabile a muschilor laringieni, rezultand o voce foarte stransa, cu accente sugrumate. Standardul de aur in tratamentul acestei boli este injectarea de toxina botulinica (Botox) in corzile vocale, sub anestezie locala.

Toti pacientii care au contract cu Casa Nationala de asigurari de Sanatate beneficiaza de servicii medicale gratuite.

Dr. Tudor Ionescu, Medic Specialist ORL, supraspecializat in laringologie la Manchester Royal Infirmary ( Regatul Unit), cu rezidentiat efectuat la Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL „Prof. Dr. Dorin Hociota” pe sectiile de Foniatrie si Microchirurgie ORL si Oncologie ORL unde a capatat apoi experienta in rinologie si ORL general.

La Spitalul de Copii „Marie Curie” a lucrat pe sectia ORL Pediatric. Dr. Tudor Ionescu nu este doar un medic exceptional, ci si un muzician desavarsit, fiind dirijor fondator al Corului Vox Medicalis, cu peste 250 de concerte in tara si in strainatate si colaborari cu mari nume ale muzicii romanesti. Experienta sa in colaborarile cu profesionisti vocali reprezinta un mare atu in practica sa medicala asupra vocii.

0
    0
    Cos