Un obicei sanatos poate aduce cu sine o problema dureroasa: genunchiul alergatorului

Un obicei sanatos poate aduce cu sine o problema dureroasa: genunchiul alergatorului

Running Pace Calculator | Polar Blog

Pe langa multe schimbari negative pe care pandemia le-a adus in viata noastra, un lucru este cert, distantarea sociala i-a determinat pe multi dintre voi sa adopte un nou obicei in ceea ce priveste exercitiile fizice , anume, alergatul. Putini alergatori incepatori, semiprofesionisti sau chiar profesionisti stiu insa ca, inainte de a practica acest sport trebuie sa studieze si sa aplice o serie de detalii si reguli care le vor asigura un parcurs corect si sanatos pentru articulatiile picioarelor. Altfel, pe cat este de benefic jogging-ul, pe atat de mult poate avea efecte negative asupra sanatatii genunchilor, provocand o afectiune numita sugestiv, genunchiul alergatorului.

Supranumit sindromul femuro-patelar in termeni ortopedici, genunchiul alergatorului este de fapt un cumul de afectiuni care dau durere si reduc functia genunchiului afectat la sportivii activi. Durerea este cel mai frecvent prezenta in fata genunchiului, acolo unde se afla rotula.

Practic persoana afectata simte durere la nivelul genunchiului in special dupa o activitate solicitanta, cum ar fi alergarea sau trekkingul, sporturi care sunt bine cunoscute pentru declansarea de astfel de simptome. Curios este ca in unele momente durerea poate aparea cand persoana sta cu genunchiul indoit mai mult timp, cum ar fi in cazul muncii la birou.

Pe lângă serviciile în clinică, PriMed oferă și consultații ONLINE, atât de necesare și importante în contextul panedmiei Covid-19. Suntem printre puținele clinici generaliste ce oferim acest tip de serviciu.– Mădălina Răican Director Executiv Clinica PriMed

Dr. Paul Năstase, Medic specialist în Ortopedie si traumatologie, supraspecializat în Chirurgie Artroscopică, Chirurgia Genunchiului și Chirurgie Conservatoare Articulară, precum și în Medicina Regenerativă. Cu alte cuvinte, Dr. Paul Năstase este doctorul acela care vă pune pe picioare, la propriu! Domnul Doctor este atent și jovial, aducând zâmbetul pe buze pacienților săi, indiferent de patologia acestora.
Pregatirea profesională pe care o are atât din țară cât și din străinătate a făcut ca inclusiv artiști de renume precum Ian Gillan, solistul legendarei trupe rock Deep Purple sa îi calce pragul și să fie din nou pe picioarele lor!

Acest articol a fost preluat de pe AskMen.ro

Leave a Comment

0
    0
    Cos