Virozele respiratorii la copii. De ce apar si cum le deosebim

Virozele respiratorii la copii. De ce apar si cum le deosebim

viroze respiratorii

Primele si cele mai usor de recunoscut simptome ale virozelor respiratorii sunt: tusea, nasul infundat, durerea in gat si secretia nazala. In contextul actual, este usor ca aceste simptome sa fie confundate intre ele si sa nu se mai faca o distinctie clara intre raceala, gripa sau infectia cu virusul SARS-COV2.

In cele ce urmeaza vom incerca sa facem o paralela intre ele, si mai ales sa deosebim modul in care virozele apar si se manifesta la copii

 

 

Diferenta dintre raceala comuna si gripa

Cele doua infectii respiratorii se manifesta intr-un mod similar, asa ca este de inteles de ce diferentierea intre ele este asa de dificila. Pentru inceput putem observa debutul infectiei, o raceala debuteaza lent, in cateva zile. Poate incepe cu stranuturi, ulterior cu durere in gat sau nas infundat. Totodata starile de raceala comuna dureaza intre 1 si 4 zile si se trateaza destul de usor cu medicamente specifice virozelor respiratorii.

Raceala comuna apare mai des la schimbarea brusca a anotimpului. Comparativ cu o raceala ce isi face aparitia treptat, gripa are debutul mult mai radical, poate incepe direct cu febra mare, dureri musculare puternice, oboseala in tot corpul. Gripa este o infectie destul de agresiva si poate dura peste sapte zile.

Toti pacientii care au contract cu Casa Nationala de asigurari de Sanatate beneficiaza de servicii medicale gratuite.– Mădălina Răican Director Executiv Clinica PriMed

Pediatrie

Medic primar pediatrie la Clinica PriMed din Bucuresti si la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sarbu (Maternitatea Giulesti).  Absolventa a Universitatii UMF “Carol Davila” Bucuresti, promotia 2007, specializata in 2012 in Pediatrie si 2017 Neonatologie, autoare a unor lucrari stiintifice, precum “Alergiile de primavara la copii”, “Afectiuni pediatrice in sezonul estival” sau “Durerea la nou nascut”, dr. Raluca Tocariu este unul dintre cei mai iubiti medici specialisti pediatri din Bucuresti. Mereu cu zambetul pe buze, ca o adevarata zana buna, doamna doctor Raluca Tocariu stie intotdeauna cum sa-i faca pe copii sa spuna ca nu le este frica sa mearga la doctor.

Acest articol a fost preluat de pe Copilul.ro

Leave a Comment

0
    0
    Cos